HopeDoorFin -   toivon sanoja  -  ihmisille

 

Kun kaikki horjuu ja luhistuu maahan, synkkyys hiipii sisimmän komeroihin saakka. Ihmiset ovat kuin haaksirikkoisessa laivassa, hirmumyrskyn armoilla, sysipimeässä. Elämä ilman toivoa on kuin yötaivas ilman tähtiä, sanoi joku joskus. Elämisen perustukset järkkyvät, mihinkään eikä kehenkään voi juuri luottaa. Rahan jumala? Se on pettänyt lukuisat palvelijansa, niinkuin aina on ollut. Monelle tämä pettymys on ollut niin kova paikka, synkkyys niin kattava, että ratkaisuksi on löytynyt itsemurha. Elämä on kuitenkin sen arvoinen, ettei sitä tule lopettaa minkään alempiarvoisen syyn vuoksi, olkoon se mikä hyvänsä. Mutta juuri näinä aikoina monen elämänusko on tiukassa testissä?

Jos Sinä joka tätä luet, maltatko vielä hiukan jatkaa? Toivon ettet suinpäin tyrmää saati pilkkaa sitä mitä jatkossa kirjoitan? Tiedän, mitä kirjoitan. Tiedän, mistä kirjoitan. En kirjoita pelkkiä tyhjiä sanoja saati teoreettista höpinää ja tyynnyttelyä. Kirjoitan siitä Elämästä, joka on vahvempi kuolemaa, vahvempi kuin ”kovimmatkaan kohtalot” jotka ihmiselämää riivaavat.

Elämä? Se on voima joka murtautuu läpi esteiden. Katso pientä hentoa rikkaruohoa, jonka puskee läpi asfaltin, läpi betonisen kuoren! Aito sykkivä elämä on kerrassaan voimallisempi kuin monet vastukset. Tässä on ydin. Jos on Elämää, on toivoa. Kuolemassa ei ole paljon toivoa. Masennuksessa vain hiukkasen, koska masennus on henkistä kuolemaa.

Mutta? Niinkuin kevätaurinko saa kylmän maan heräämään, sulattaa lumen ja roudan, kutsuu elämän ja kasvun esille.... niin samalla tavalla todellinen Elämä nousee, kasvaa, vahvistuu ja uhmaa sitä rajoittavia tekijöitä. Tämä Elämä on se ikuinen taso, joka on ja pysyy. Se ei horju eikä järky. 

Usko taikka älä, juuri nyt on se ajankohta, että Kaikkivaltias elävä Jumala, elämän lähde sanoo suomalaisille seuraavaa.

”Etsikää Herraa, kun hänet vielä voi löytää. Huutakaa häntä avuksi, kun hän on lähellä.” ”Kuulkaa minua, tulkaa minun luokseni, kuulkaa niin te saatte elää!” (Jesaja 55:6,3) Ja, ”Huuda minua avuksi hädän päivänä. Minä pelastan sinut."   Ps 50:15
      Jumalalla on siis voimassaoleva tarjous. Toistaiseksi. Toimiiko se, auttaako se? - Sinä kysyt. Kyllä. Sen tietävät kaikki ne ihmiset jotka ovat tähän avuntarjoukseen tarttuneet. Monet ovat sitä joutuneet testaamaankin elämän vaikeuksissa, kärsimyksissä, kovien kohtaloiden alla (minä mukaan lukien). Kyllä, kyllä se toimii! On vain tiukasti pidettävä kiinni pelastusrenkaasta. Niin ei huku, ei vajoa, ei luhistu!

Kun hätä on suuri, ihmiset jopa huutavat. Me kuljemme kohden yhä vaikempia aikoja ja kriisejä; ne ovat surullisen lähellä. Mutta Jumala ei vaadi ns "sivistynyttä" käytöstä. Hän on luvannut että huutaa saa. Apua. Hän ihmisen Luoja kuulee ja kuuntelee. Toki hän kuulee sanattomat huokauksetkin. Jokainen vilpitön huokaus, huuto, rukous tulee notee-ratuksi.  Apua on luvassa. Ja millaista? Monenlaista. Olennaisin seikka on, että kun Jumalan Elämä valtaa ihmisen sisimmän, se tuo sinne turvallisuuden tunteen. On joku joka välittää, rakastaa, huolehtii... Pelko ei pidä enää valtaistuinta sisimmässä. Sinne tulee syvä rauha ja ilo, niinkuin kevät! Ja paljon muuta. Eikä Jumala lähetä laskua. Hän antaa lahjaksi Elämän, ilon, toivon, rohkeuden. - Kaikille joille nämä hyvät asiat kelpaavat. Nyt on se aika. Sanoisin, että on etsikkoaika. Suomalaisille. Viisas on joka pysähtyy.

 9.3.2009

___________________________________________________

12.2.2012

 

 

Onko oikeasti olemassa elävä Jumala? Toimiiko Hän samalla tavalla kuin on kerrottu mm. Raamatussa, Uuden Testamentin - apostolien tekojen tapahtumissa?

Kyllä. Niin joutuu moni epäileväkin myöntämään, kun lukee Jumalan ihmeellisistä teoista ja johdatuksesta 40 vuoden aikana, taivastiellä!  Siitä enemmän sivulla 

http://elamanlaulu.com/