Kärsimystie?

Herramme Jeesuksen tie,  apostolien ja alkuseurakunnan vaiheet näyttävät selkeästi, että kärsimykset olivat selkeä osa elämää. Niitä ei edes pyritty piilottelemaan kuten nykyajan karsimaattinen "menestysteologia" manipuloi ihmisiä! -  Lausumalla

*   ettei kristityn elämään kuulu köyhyys, puute, tappiot ja kärsimykset!

*    Että taivaspolku olisi jatkuvaa ylämäkeä, upeita hetkiä ja rikkauden ihanuutta!

       Ei, totisesti ei. Raamatun antama opetus on, että me täällä ihmisten maailmassa joudumme ihmisen osaan. Se on aina sisältänyt surua, murhetta, koetuksia. Ja viimein kehomme - savimaja - maasta tullut ja maaksi jälleen tuleva - kohtaa kuoleman faktan.

       Apostoli Paavali muistuttaa moneen kertaan ahdistuksista. Hän jopa kerskaa niistä?  Siksi että niissä pienentyy ja heikentyy se osa olemusta, joka ei peri taivasta. Ja ahdistus taas antaa tilaa ikuisen elämän tasolle. Kun olemme avuttomia, saamme Jumalan apua! 

        Tämän tien kulki Jeesus Vapahtajamme. Hän avasi tien, myös kärsimystien, ettei kukaan joka tahtoo, jäisi ypöyksin tuskansa ja hätänsä keskellä. Hän ymmärtää, tuntee kipumme ja kaiken mikä ihmistä kohtaa täällä pahuuden maailmassa!

 

Via Dolorosa?  Se alkaa jo seimeltä. Lauloin tämän laulun messussa 2.4. Vanhan laulun, vuosikymmenien takaa. Tekijää ei löytynyt, ei viittausta, ei Youtubeja. Mutta sävel nousi kaikuna vuosikymmenien takaa. . .  Sinä, joka kipuilet oman tiesi stressissä ja kysymyksissä,  katso Häneen joka edeltä kulki Ihmisen Tien!

 

Via Dolorosa

 

Tuskien tietä Hän kulkee ristiä kantaissaan.

Tuomion paikkana muuan Gabbata mainitaan.

Sieltäkö vasta, sieltäkö vasta alkaa tuskien raskas tie?

VIA DOLOROSA, VIA DOLOROSA VIA DOLOROSA.

Mi Golgatalle vie.

 

Seimi ja härkien heinät vuoteena Kuninkaan.

Kaikkensa alttiiksi antaa luopuen vallastaan.

Synnitön synnin, synnitön synnin maassa kieltäen itsensä.

VIA DOLOROSA, VIA DOLOROSA, VIA DOLOROSA.

Jo alkaa seimeltä.