Fannyn muistolle. . .

 

Kirjoittessani viimeisintä kirjaani, muistelmaa KOTIAPULAINEN, palasin 50-60 vuoden takaisiin asioihin ja ihmisiin. http://elamanlaulu.com/elaman-tien-etappeja/uutuudet/ Fanny taas liittyi elämääni runsaat 45 vuotta sitten. Tuli sydämelle, että hän ansaitsee tulla mainituksi!

      Matteus 9: 36-38. Kun Herramme Jeesus katseli kurjia, köyhiä, kärsiviä kansanjoukkoja, Hänen tuli heitä sääli. Hän käski rukoilla työväkeä elonkorjuuseen. . .

       Fanny oli sellainen! Sillä aikaa kun toiset ”istuivat ja uskoivat” ja tähyilivät ovelle, josko Herra lähettäisi kuulijoita kokoukseen . . . Fanni noudatti Jeesuksen sanaa: Menkää! Hän oli ihmisten kalastaja. Eli täysillä arjen keskellä. Ei paapattanut herätyksestä, vaan eli itse herätyksessä, hereillä! Hänellä oli näky siitä, että Jeesus osti ”koko pellon” - lunasti kalliilla hinnalla, ristinkuolemalla -  ihmiset Jumalalle. Hän ahkeroi tällä pellolla, etsi ja rukoili ihmisiä Jumalan valtakuntaan.

Voimat? Fanny sairasti diebetestä, ja hoitotasapainon heittäessä, oireet saattelivat hänet usein päivystykseen ja osastollekin. Siellä-  ja joka paikassa hän katseli ihmisiä ” Herran näkökulmasta”. Hän rukoili viisautta ja taitoa, ja sellaista Herra näytti hänelle antaneen. Hän ei tarvinnut eikä tavoitellut puhujanpönttöjä eikä pitänyt pitkiä saarnoja. Mutta hänen elävä uskonsa, ystävällisyys ja elämänilo olivat se ”todistus” joka teki vaikutuksen. Minäkin olin hänen projektissaan (!)  useita vuosia asuessamme samassa kerrostalossa.  Nyt ymmärrän, että hän RUKOILI, alvariinsa. Ja sitten tuli se h-hetki, 12.4.1972 – kun asia oli ”kypsä”. Hän tiesi sen, Jumalan avulla,  ja minäkin olin valmis ottamaan vastaan pelastuksen!

      Surullista oli se, että monet moitiskelivat ja arvostelivat häntä, että ”kun se Fanny ei käy kokouksissa”. (Ei ollut autoa, eikä kai kukaan kyytejäkään tarjonnut?)

      Paradoksi oli, että Fanny löysi Herralle enemmän ihmisiä, kuin koko seurakunta yhteensä. Herra siunasi hänen uskollisen ja alttiin palveluksensa. Se edelleen kannustaa ja innoittaa. Ei kuluttamaan penkkejä, vaan RUKOILEMAAN, katsomaan ympärille, kyselemään ketä Herra etsii? Työtä riittää! Eloa on. Edelleen Jeesus katselee, tämänkin kansan kärsiviä ihmisiä, kysyy: Kuka tahtoo mennä? Etsiä, löytää? Autuasta on nähdä miten tarkasti Jumala johdattaa, kokoaa kuin palapeliä, ennalta suunniteltua.

    Mitä jos Matteus 9:36-38 olisi praktisesti totta? Ihmisten tasolla? Jumalan puolelta se on. Suomessa syntyisi vipinää, jos olisi vaikkapa muutama sata elävässä herätyksessä olevaa elopellon ahertajaa!  Eihän Gideonillakaan ollut kavereita kuin 300 jäljellä alkuperäisestä, 32 000 kokelaasta....