maanantai, 31. lokakuu 2016

Hyvä Paimen

 

Viime aikoina on toistuvasti noussut kuva Herramme Jeesuksen eräästä tilanteesta. Hän katseli ihmisiä, kansanjoukkoja. Millä asenteella, millä ajatuksella?

     ”Ja nähdessään kansanjoukot hänen tuli heitä sääli, kun he olivat nääntyneet ja hyljätyt niinkuin lampaat joilla ei ole paimenta.” Raamatussa Matteus 9:36.

 

Meidän olosuhteissa Suomessa ei näe useinkaan lampaita, saati lammaslaumoja. Mutta sellaiset ovat tuttu näky kun matkustelee Lähi-Idässä, Kreikassa, ja monessa muussakin maassa. Saati jos menee esimerkiksi Australiaan, joka edustaa 80% maailman villantuotannosta. On lampaita laskea!

      Herramme Jeesuksen aikana lammasvertaus, lammaslauma oli kaikille tuttu. Ilman paimenta eivät lampaat pärjänneet, vaikka laumaeläimiä ovatkin. Lauma ei ole tae turvallisuudesta, lauma voi pötkiä minne sattuu, tuhoonkin, kun joku sen aktivoi. Paimen ja paimenkoira ovat vakioasioita lauman hyvinvoinnissa.  Ilman valvontaa ja turvaa lampaat joutuivat susienkin saaliiksi.

* * *

Jeesus katseli Jumalan rakkauden silmillä. Näki ihmiset kuin nääntyneet ja hyljätyt lampaat vailla johtoa ja turvaa. Hänen tuli heitä sääli. Ihmisparat kaikkine vaivoineen. Väsyneinä, stressissä, köyhinä, nälkäisinäkin. Kuka nyt ihmisten alimmasta kerroksesta välittäisi? Heitä pidetään arvottomina, hyödyttöminä, vähäisinä. Eivät edistä kulutusta, kauppaa, rikkaiden bisneksiä. Eivät kasvata omistajien osinkoja. . .  Turhakkeiksi heitä nykyään kutsuttaisiin? Kansanosaksi, joka rasittaa tukijärjestelmillä Hyvinvoivien kukkaroa. . .

      Nyt? Miten arvelet Jeesuksen katselevan oman aikamme, kansamme uupuneita ja alas lyötyjä ihmisiä? Katseleeko Hän edelleen Jumalan Rakkauden silmillä? Kysymykseen on vastaus.

       Vaikka Jumala onkin suuresti kyllästynyt, jopa vihastunut kansakunnan pahuuteen, monien tahojen itseriittoiseen röyhkeyteen, jossa jopa pilkataan Jumalaa, Raamatun opetuksia, Pyhiä arvoja ja asioita - - asian toinen puoli on tämä: Pahuuden tuomionkin keskellä Hän toimii oikein ja oikeudenmukaisesti. Kaikki eivät suinkaan ole Jumalan sanktioiden alla. Toisilla on vielä etsikkoaikaa – Jumalan armon aikaa jäljellä.  Raamattu osoittaa, että Jumalan tuomioiden aikana Jumala palkitsee hyvät teot,   antaa kullekin tekojensa mukaan. Saarn 12:14, Room 2: 6-8.  Ja Jumalan armo Jeesuksen ristin työn tähden on tarjolla pelastukseksi, ikuiseksi elämäksi. Kaikille jotka sen ottavat vastaan! Room 10: 10-12.

 

Mitä Jeesus käski rukoilla, katsellessaan näitä synnin, sairauksien ja elämän ahdinkojen uuvuttamia? ”Rukoilkaa siis elon Herraa, että Hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuusen.” Matt 9:38

 

Kun elopelto on kypsynyt korjuuseen, käsillä on rajattu aika korjata sato talteen. Rajattu aika. Oletko Sinä valmiudessa siihen, mihin työmiehiä ja – naisia tarvitaan?  Tässä maassa. Kaiken aikaa ja jatkossa? Kysy sitä Herralta.  Pyydä sellaiset silmät ja katse, joka Jeesuksella oli.  Jumalan rakkauden katse, jonka energia tulee sydämestä, Jumalan rakkauden valtaamasta sydämestä. ”Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.” Ethän tahdo hukkua kadotukseen? Miksi olisit piittaamaton, kun läheisesi, ystäväsi, työtoverisi, sukulainen, kadunkulkija ---- on matkalla sinne?

 

Rukouksin tämän kirjoituksen lähettäen:

- ML

 

Kommentit

Ladataan...